Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugam să nu folosiți acest site.

1. Definiții

S.C. Clessidra Trade S.R.L, organizată în baza legii române, cu sediul în Ramnicu Valcea, str. Maior Georgescu nr. 4,  jud Valcea, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J38/385/07.07.2015, cod fiscal 32748058, in calitate de ”Vânzător”, pune spre comercializare produsele prezente pe următoarele site-uri: www.clessidra.ro denumit generic “Site”.

Clessidra - Societatea Comerciala Clessidra Trade SRL, organizata in baza legii romane.

Orice persoană fizică sau juridică care se inregistreaza pe Site, creandu-si un cont devine “Utilizator”. Un utilizator care plasează o comandă pe Site devine ”Cumpărător”.

“Contul” – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur Utilizator accesul la newsletter (doar daca acesta isi exprima acordul pentru primirea acestora) si permit efectuarea unei comenzi. Datele solicitate pentru crearea unui cont sunt: numele si prenumele, adresa de livrare a Produsului, e-mail, nr. de telefon, CNP. La crearea Contului Utilizatorul isi exprima acordul expres pentru colectarea, stocarea si prelucrarea datelor sale cu character personal prin bifarea cazutei corespunzatoare.”Produsele” reprezintă bunurile comercializate de Vânzător pe Site-urile sale.

“Serviciul” este reprezentat de serviciul de vanzare-cumparare pus la dispozitia Utilizatorului, in sensul acordarii posibilitatii Utilizatorului sa achizitioneze Produse de pe Site, folosind mijloace exclusiv electronice.

”Comanda” reprezintă un document electronic aparut ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Cumpărătorul își exprimă acordul de a achiziționa unu sau mai multe Produse comercializate de Vânzător pe Site-urile sale, precum și acordul de a achita contravaloarea acestora.

”Contractul” este o Comandă emisa de un Cumparator care a fost confirmată de Vânzător, în sensul în care are acordul acestuia. Contractul este incheiat pe perioada determinata, de la momentul plasarii Comenzii si pana la momentul primirii Produsului/Produselor de catre Cumparator sau la momentul in care pretul Produsului/Produselor ajunge in contul Vanzatorului, oricare dintre aceste momente survine ultimul. Fiecare Comanda emisa de un Utilizator da nastere unui alt Contract.

2. Dispoziții generale

Accesul la Produse
1.1. Accesul la Produse este permis oricarui Utilizator care poseda sau isi creeaza un Cont.
1.2. Pentru a i se permite accesul, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile termenilor si conditiilor prezente.
1.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul unui Utilizator la Produse si de a sterge sau restrictiona Contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului pe Site-uri, accesul si existenta Contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel pe Vanzator. Utilizatorul se poate adresa in scris Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
1.4. Fiecare Utilizator poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Utilizatori.
1.5. In situatia in care Vanzatorul descopera neregularitati si/sau incalcari de orice fel a prevederilor din prezentul articol, care conduc la prejudicierea sau perturbarea in orice fel a activitatii companiei, Vanzatorul isi rezerva dreptul la libera sa alegere, de a anula, limita, restrictiona, suspenda sau exclude accesul Utilizatorului la Continut sau Produse. In acest caz, Utilizatorul se poate adresa in scris Vanzatorului pentru a primi justificarile necesare in legatura cu masurile adoptate in sensul prezentului articol, si data de la care acestea au fost sau vor fi aplicate.

Orice adresa/sesizare trimisa de un Utilizator catre Vanzator prin care se solicita acestuia din urma informatii cu privire la masurile adoptate si/sau la prelucrarea de catre Vanzator a datelor cu caracter personal se va face in scris prin intermediul postei electronice sub conditia ca Utilizatorul sa semneze (in cazul persoanelor fizice) sau sa semneze si stampileze (in cazul persoanelor juridice) contact@clessidra.ro adresa respectiva, sa o scaneze, iar scanul respective sa fie atasat unui e-mail trimis la adresa . Orice adresa care nu corespunde specificatiilor anterior mentionate nu va fi luata in considerare de catre Vanzator.

Prin deschiderea unui Cont pe Site Utilizatorul îşi exprimă automat acordul cu Termenii și condițiile Site-urilor, fiind sigurul responsabil de activităţile ce decurg din folosirea Site. Fie la creearea Contului, fie pe parcurs, Utilizatorul poate fi de acord in mod expres cu primirea de newsletter si/sau de oferte comerciale pentru Produsele Vanzatorului, acordul fiind exprimat prin bifarea casutei corespunzatoare care se regaseste in informatiile despre Contul Utilizatorului.

În cazul în care Utilizatorul nu este de acord sau revocă acceptul dat pentru Termeni și condiții, renunţând la serviciile oferite de Vânzător prin intermediul Site-urilor, Vânzătorul va şterge, ulterior unei sesizări primite de la Utilizator, toate informaţiile furnizate de Utilizator anterior şi păstrate în baza sa de date a Vanzatorului.

Acordul nu poate fi revocat pe perioada derulării unui contract sau până în momentul în care Cumpărătorul nu şi-a onorat faţă de Vazator obligaţiile ce ii revin in urma emiterii unei Comenzi.

Utilizatorul poate reveni în orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord şi/sau a accepta Termenii și condițiile, sub forma în care acestea vor fi disponibile în acel moment.

Potrivit prevederilor OUG nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, art. 2, pct. 7, tranzacțiile desfășurate pe site-urile Vânzătorului intră sub incidenţa contractului la distanta organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

Condițiile de garanție acordate consumatorilor sunt cele prevăzute de art. 5-14 din Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor si garanţiile asociate acestora, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, de O.G. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificările şi completările ulterioare si de  OUG nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

Procesatorul de plăţi electronice prin card bancar agreat de Vânzător operează ca portal securizat de plăţi, în care datele transmise şi primite sunt criptate, fără a fi vizualizate de terţi.

Livrarea produselor este asigurată de următoarele companii specializate, agreate de Vânzător: pentru livrări naționale si internaționale de DYNAMIC PARCEL DISTRIBUTION S.A. (www.dpd.ro).

3. Conținutul site-ului

Întregul conținut al Site-ului Vânzătorului, prin imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, atât dinamice, cât şi statice,  dar și emailuri, scripturi programe și alte date, este proprietatea Clessidra Trade S.R.L. și a furnizorilor săi și este apărat de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, precum și de legislația privind proprietatea industrială. Orice utilizare a elementelor enumerate mai sus fără acordul vânzătorului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul document se pedepsește conform legislației în vigoare.

Utilizatorul poate copia, transfera sau utiliza conţinutul în scopuri personale sau noncomerciale numai în baza acordului Vânzătorului. Vanzatorul va acorda acest drept doar pe o perioadă determinată şi asupra unei părţi delimitate strict a conţinutului.

4.  Politica de vânzări online

4.1. Crearea Contului Utilizatorului

Serviciul este disponibil pe baza înregistrării Utilizatorului prin intermediul unui Cont, în urma acordului cu prevederile prezentului document.

Vânzătorul nu permite partajarea unui Cont pe mai mulţi Utilizatori, o asemenea situaţie atrăgând anularea Comenzii.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a limita accesul Cumpărătorului la Serviciu, dacă Cumpărătorul are un comportament de rea-credință.

4.2. Produsele

In urma emiterii Comenzii, Vanzatorul va transmite Cumparatorului via e-mail, la adresa indicata de Cumparator la creearea Contului, confirmarea încheierii Contractului, într-un termen rezonabil din momentul încheierii Contractului.

Totodata, Vanzatorul va transmite cumparatorul factura proforma aferenta Produsului/Produselor comandate, indicand datele necesare efectuarii platii de catre Cumparator si termenul limita pentru efectuarea platii. Daca Cumparatorul nu plateste contravaloarea Comenzii pana la termenul limita specificat in factura proforma, Vanzatorul va considera Comanda anulata.

Dupa momentul in care fie in contul Vanzatorului a intrat suma reprezentand pretul Produsului/Produselor, fie Cumparatorul a facut dovada achitarii pretului comenzii trimitand Vanzatorului documentul justificativ al platii cu stampila bancii prin intermediul careia s-a efectuat plata, Produsul/Produsele vor fi livrate alături de factură fiscală, conform legislației în vigoare, în condițiile respectării prezentului document și în limita stocului disponibil. Vânzătorul își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care un anumit Produs nu se mai regasește în stocul magazinului sau din motive independente de Vânzător. In situatia in care stocul este limitat, Vanzatorul se obliga sa informeze Utilizatorii despre acest fapt.

Daca, dupa emiterea Comenzii de catre Cumparator si acceptarea acesteia de catre Vanzator, dar inainte de emiterea si trimiterea facturii proforme, stocul este epuizat, Vanzatorul se obliga sa informeze Utilizatorul si sa emita proforma in mod corespunzator, fara Produsul epuizat, daca Comanda continea mai multe Produse. Daca Comanda continea doar Produsul epuizat, Vanzatorul doar va informa Cumparatorul cu privire la epuizarea stocului. In acest caz Cumparatorul are dreptul de a renunţa la Comandă.

Daca, dupa emiterea Comenzii de catre Cumparator, acceptarea acesteia de catre Vanzator si emiterea si trimiterea facturii proforme, stocul se epuizeaza, Vanzatorul se obliga sa informeze Cumparatorul in timp util astfel incat Cumparatorul sa nu achite pretul Produsului epuizat. Daca intre timp Cumparatorul a achitat pretul produsului epuizat, Vanzatorul se obliga sa restituie Cumparatorului suma nedatorata, in termen de __15__zile de la data cand banii au intrat in contul sau, Vanzatorul suportand costurile privind returnarea banilor in contul Cumparatorului. Inainte de returnarea banilor Cumparatorul va trebui sa indice contul si banca unde doreste sa i se returneze suma respective.

Vânzătorul nu ofera nici o garanție, în afară de cele prevazute de legislația aplicabilă, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la, funcționarea Site-urilor, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, Produsele de pe site, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop.

Prezentarea vizuală a Produselor poate fi însoţită de alăturarea altor piese sau accesorii ce nu vor fi incluse în costurile acestora.

Informaţiile ce însoţesc imaginile cu Produse sunt oferite cu titlu de prezentare, neimpunând o obligaţie contractuală a Vanzătorului din acest punct de vedere.

Vanzatorul nu este responsabil pentru posibilele diferențe de culoare între culoarea afișată pe monitorul Utilizatorului și culoarea reala a Produsului sau decalajele în ceea ce privește măsura/dimensiunea Produselor datorită particularităților acestora.

Produsele achiziţionate de pe Site-ul Vânzătorului sunt destinate uzului personal al Cumparatorului.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a limita numărul de Produse de același fel vândute unui singur Cumpărător sau la aceeași adresă de email si/sau adresa postala.

4.3. Preţurile

Produsele prezentate sunt disponibile contra unui preţ stabilit în moneda specificată pe Site, preț care poate fi supus diverselor reduceri sau promoţii.

Preţul este cel valabil la momentul emiterii Comenzii și acesta nu include și cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifica în mod expres pe Site-uri.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile Produselor prezentate fără o notificare prealabilă adresată Utilizatorilor.

Preţul nu poate fi modificat ulterior confirmării de către Vânzător a Comenzii.

Vânzătorul nu va fi ţinut responsabil de costurile suplimentare pe care plata prin card le implică, între aceste costuri suplimentare fiind incluse comisioanele de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în situaţia unei monede de emitere diferită de RON.

4.4. Comanda online

Utilizatorul se va asigura de veridicitatea datelor de contact furnizate pentru finalizarea Comenzii, consimţind corectitudinea lor. În situaţia schimbării acestor, Cumparatorul are opbligatia de a-si actualize datele Contului. Comenziile aflate în derulare vor opera în funcţie de datele furnizate de Cumparator anterior modificării. În cazul optării pentru plata cu cardul, Cumparatorul va furniza datele impuse de executarea acestei tranzacţii.

Vânzătorul va informa Cumparatorul la fiecare stadiu parcurs în finalizarea tranzacției: la recepţionarea Comenzii şi la încredinţarea acesteia serviciului de curierat în vederea livrării Produselor.

Cumparatorul va fi contactat de către Vânzător urmatoarele situaţii:

–          Invalidarea tranzacţiei de către procesatorul de carduri, situaţie în care Vânzătorul poate denunţa comanda, fără ca vreo parte să pretindă celeilalte daune interese.

–          Neacceptării tranzacţiei de către banca emitentă a cardului în cazul optării pentru această modalitate de plată, situaţie în care Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a denunţa comanda, fără ca vreo parte să pretindă celeilalte daune interese.

–          Indisponibilității Produselor, situaţie în care Cumpărătorul are dreptul de a renunţa la comandă.

Vânzătorul poate refuza o Comandă în cazul în care datele oferite de Clumpărător sunt incomplete sau se dovedesc a fi incorecte.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a refuza o Comandă în situaţia în care activitatea Utilizatorului pe Site-uri produce prejudicii atât Vânzătorului, cât şi/sau partenerilor acestuia.

Cumparatorul are dreptul de a anula in mod expres o Comanda, prim trimiterea unui e-mail la adresa contact@clessidra.ro  nu mai tarziu de 24 de ore.

4.5. Modalități de plată

Plata se poate face  la livrare, numerar.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

4.6. Livrare

Livrarea se face oriunde în România, prin intermediul companiei de curierat DYNAMIC PARCEL DISTRIBUTION S.A.

Costurile de livrare sunt specificate pe Site-uri, in formularul de Comanda, distinct de costurile Produselor.

Coletele vor fi preluate de către Cumpărător la livrarea prin curierat, în baza unui document de identitate.

Comenzile vor fi livrate într-un termen de 15 zile de la plasarea Comenzii. În situaţia în care Produsele comandate nu sunt disponibile în acest interval, Vânzătorul va informa Cumpărătorul, rambursând suma vărsată în cont în situaţia unei plăţi prin card. În cazul în care Vanzatorul nu livrează Produsele în termenul respectiv, Cumparatorul are dreptul la rezoluţiunea Contractului.

4.7. Returnarea produselor

Conform legislației în vigoare, Cumpărătorul poate returna Produsele Vânzătorului în termen de 14 zile de la primirea Produselor, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din OUG 34/2014 (costurile directe legate de returnarea Produselor), în baza unei notificări scrise prealabile adresate Vanzatorului. Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii Produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea funcţionării Produselor. Cumparatorul nu poate returna Produse confecţionate după specificaţiile prezentate de el sau personalizate în mod clar.

Notificarea scrisă trebuie trimisă pe email la adresa contact@clessidra.roși trebuie să cuprindă următoarele informații: nume și prenume Cumpărător, codul numeric personal Cumpărător și contul IBAN Cumpărător, numărul comenzii, denumirea Produselor și cantitatea de Produse din fiecare sortiment returnate. Descarcati formularul de retur.

Coletul cu produsele returnate va fi expediat pe umătoarea adresă: SC Clessidra Trade SRL– Departament Retururi, Ramnicu Valcea, str. Cerna, nr.3, jud. Valcea.

Va rugam sa folositi pentru returnarea coletului orice firma de curierat rapid, mai putin Posta Romana! Nu ridicam colete de la oficiile postale!

Produsele vor fi returnate în condiții bune, neutillizate. În caz contrar, ele vor fi reexpediate Cumparatorului, pe costurile acestuia din urma.

Vazatorul îşi rezervă dreptul de a nu accepta retururi pentru Produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjeria intimă, costume de baie.

Clientul poate returna Produse livrate în mărimi eronate, spre a fi înlocuite cu unele corecte, in maxim 5 zile lucratoare de la primirea coletului, acest retur urmând regimul unei Comenzi obişnuite. În cazul în care mărimea solicitată nu este disponibilă, Vânzătorul va returna contravaloarea Produsului.

Pentru efectuarea schimbului clientul suporta costurile transportului pana la sediul firmei noastre, iar noi suportam cheltuielile cu expeditia noului produs.

Contravaloarea returnului va fi plătită de către Vânzător în cel mult 14 de zile de la confirmarea returului, în contul bancar indicat de Cumparator. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

Cumparatorului îi este recomandată refuzarea coletelor ce prezintă urme de desfacere sau deteriorare gravă.

5. Politica de confidentialitate in privinta datelor cu caracter personal

În conformitate cu Legea nr 677/2001, SC Clessidra Trade S.R.L. a  notificat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal  pentru înregistrarea companiei în Registrul de Evidență a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal.

Vanzatorul colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP) numai cu acordul voluntar, expres al Utilizatorului, in urmatoarele scopuri:

  • expedierea Produselor si facturarea Serviciilor;

  • rezolvarea anularilor, retururilor sau a problemelor de orice natura referitoare la Serviciu si/sau Produse;

  • pentru a asigura accesul acestuia la Serviciu si/sau Produse;

  • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea de mijloace electronice (e-mail, SMS), doar daca Utilizatorul si-a exprimat in mod expres acordul in acest sens;

  • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

  • contactarea acestuia, in chestiuni de relatii cu clientii;

  • scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare Utilizator si-a exprimat consimtamantul ca Vanzatorul sa colecteze, sa stocheze, sa prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Accesul Cumpărătorului la produsele de pe Site-uri este asigurat în baza furnizării de date personale, inclusiv cu caracter special (CNP), colectate de Vânzător în scopul validării, facturării şi experierii Comenzilor, precum şi soluţionarea de cauze adiacente acestui scop.

Datele pot fi colectate şi în scop statistic sau pentru informarea Utilizatorilor Site-ului în baza unor newslettere şi alerte periodice, lansate strict în format electronic, daca Utilizatorii si-au  exprimat expres acceptul privind primirea de newsletter si informatii comerciale.

Vanzatorul se obliga ca datele colectate ale Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate. Exceptie va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

Clessidra  poate colecta involuntar date furnizate de browser-ul folosit pentru accesarea Serviciului, precum adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume şi versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alţi parametri. Aceste informaţii pot fi utilizate în scop pur statistic, înspre îmbunătăţirea Serviciilor oferite Utilizatorilor, cu excepţia situaţiei în care activitatea Utilizatorului produce prejudicii Vanzatorului, partenerilor săi sau unui terţ.

Cumparatorul are dreptul de a modifica datele furnizate în formular, pentru a reasigura caracterul lor actual.

Plata prin card implică procesarea datelor de card de către un operator specializat, informaţii ce nu vor fi stocate de către Vanzator.

Procesatorul de carduri bancare agreat de către Vanzator are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate în urma unei Comenzi emise, Comenzi anulate, Contract, Contract anulat sau al unui Contract onorat, pentru a investiga oricare tranzacţie, în cazul în care aceasta există.

Politica de confidentialitate se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Utilizator exclusiv pe Site-uri. Vanzatorul nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

In urma colectarii datelor cu character personal ale Utilizatorilor, Vanzatorul le va stoca pe perioada de functionare a sa.

 Drepturile Utilizatorului în contextul prelucrării datelor cu caracter personal, prevazute de Legea 677/2001 modificata:

Utilizatorii au, conform Legii 677/2001, următoarele drepturi: dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.13), dreptul de intervenţie asupra datelor (art.14), dreptul de opoziţie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18), asa cum aceste drepturi sunt detaliate mai jos:

 (1) Informarea persoanei vizate

a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;

b) scopul în care se face prelucrarea datelor;

c) informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, daca furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie si consecintele refuzului de a le furniza;

d) existenta dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile în care pot fi exercitate;

e) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinând seama de specificul prelucrarii.

 (2) Dreptul de acces la date

Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, în situatia în care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, împreuna cu confirmarea, cel putin urmatoarele:

a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute în vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele;

b) comunicarea într-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor;

c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva;

d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile în care pot fi exercitate;

e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, de a înainta plângere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului.

Persoana vizata poate solicita de la operator informatiile de mai sus, printr-o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata. În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit celor de mai sus.

 (3) Dreptul de interventie asupra datelor

Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si în mod gratuit:

a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;

b) dupa caz, transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi;

c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Pentru exercitarea acestui drept persoana vizata va înainta operatorului o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata. În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat sa comunice masurile luate în temeiul prevederilor precedente, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).

 (4) Dreptul de opozitie

Persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor în care exista dispozitii legale contrare. În caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele în cauza.

Persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti într-un asemenea scop.

În vederea exercitarii drepturilor prevazute mai sus persoana vizata va înainta operatorului o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata. În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).

 (5) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:

a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice în privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;

b) reevaluarea oricarei alte decizii luate în privinta sa, care o afecteaza în mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care întruneste conditiile prevazute la lit. a).

Respectându-se celelalte garantii prevazute de lege, o persoana poate fi supusa unei decizii de natura celei de mai sus, în urmatoarele situatii:

a) decizia este luata în cadrul încheierii sau executarii unui contract, cu conditia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusa de persoana vizata, sa fi fost satisfacuta sau ca unele masuri adecvate, precum posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, sa garanteze apararea propriului interes legitim;

b) decizia este autorizata de o lege care precizeaza masurile ce garanteaza apararea interesului legitim al persoanei vizate.

(6) Dreptul de a se adresa justitiei

Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plângere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost încalcate.

Orice persoana care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. Instanta competenta este cea în a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare în judecata este scutita de taxa de timbru.

6. Frauda

Cu excepţia persoanelor juridice, în situaţia cărora scopul facturării implică menţionarea numărului de cont, respectiv a băncii, sau a persoanelor fizice care returnează produsele achiziționate în termenii acestui document, Vanzatorul nu solicită prin niciun mod de comunicare divulgarea de date confidenţiale, între care sunt incluse conturi, numere de card sau parole personale.

Vanzatorul nu va fi ţinut responsabil pentru orice prejudicii cauzate de un terţ ce pretinde a-i reprezenta interesele, responsabilitatea pentru divulgarea datelor sale confidenţiale revenind Utilizatorului.

Tentativa de fraudare va pune în mişcare cercetarea penală împotriva celui responsabil de următoarele fapte:

a) accesarea prin folosirea oricăror metode a datelor de orice tip ale unui Utilizator, altul decât titularul contului.

b) alterarea sau modificare conţinutului Site-urilor sau ale mesajelor expediate prin orice metodă de către Vanzator Utilizatorului.

c) modificarea performanţelor serverului pe care rulează Site-urile.

d) divulgarea oricărui terţ ce nu are autoritatea legală necesară şi ce nu este destinatarul legitim al mesajului a conţinutului expediat prin orice mijloc de către Vanzator Utilizatorului

Utilizatorul va informa Vânzătorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email poate opta pentru dezactivarea Contului aferent acestei adrese de e-mail.

7. Limitare de responsabilitate

Conţinutul Site-ului nu implică în vreun fel responsabilitatea Vanzatorului în faţa persoanelor fizice sau juridice pentru prejudicii rezultate atât pentru folosirea, cât şi pentru incapacitatea de folosire a Site-urilor.

Vânzătorul nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura altor site-uri accesibile prin legături de conţinut, responsabilitatea acestor aspecte incumbând integral proprietarilor respectivelor site-uri.

Vânzătorului nu îi incumbă obligaţia de a garanta că Serviciul este neîntrerupt, sigur sau exclus de erori de orice fel.

De asemenea, Vânzătorul este exonerat de orice răspundere rezultată din incapacitatea Serviciului, cât şi a Produselor obţinute gratis sau contra cost de a fi potrivite cerinţelor sau aşteptărilor Cumparatorului.

8. Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta Politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de Clessidra

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-urile vor fi intelese ca date IT, incluzand fara limitare fisiere text, stocate pe terminalul utilizatorului in scopul utilizarii paginii web. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului.Cookie-urile contin de regula numele paginii web de provenienta, data stocarii pe terminal si un numar unic.

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Cookie-urile sunt folosite in scopul adaptarii continutului paginilor web la preferintele utilizatorului si la optimizarea utlilizarea paginilor web. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.
Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web,incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.

Contin Cookie-urile date personale?

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web. 

9. Forța majora și cazul fortuit

Forţa majoră exclude răspunderea pentru neexecutarea la termen şi/sau în mod corespunzător a oricăror obligaţii contractuale. Cauzele ce vor împiedica executarea termen şi/sau în mod corespunzător a oricăror obligaţii contractuale vor fi aduse la cunoştinţa celeilalte părţi imedit şi în mod complet.

Partea ce va invoca evenimentul de forţă majora va lua orice măsuri disponibile înspre limitarea consecinţelor acestuia, fiind exonerată de obligaţiile sale doar în cazul în care este împiedicată să-ţi îndeplinească obligaţiile la bun sfârşit.

Invocarea forţei majore va implica dovada imposibilităţii executării obligaţiilor în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Dacă în termen de 15 zile de la data producerii lui, evenimentul de forţă majoră nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de plin drept a acestui contract fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

10. Litigii

Documentul a fost redactat în conformitate cu legislaţia română, ce va opera inclusiv în interpretarea Termenilor şi condiţiilor.

Nulitatea sau invalabilitatea uneia dintre prevederile acestui document nu va emana asupra nulității întregului document numit Termeni şi condiţii.

Orice dispută apărută între Utilizator şi Vanzator cu referire la prezentul document se rezolvă pe cale amiabilă. Dacă aceasta nu va fi posibilă, părţile se vor prezenta spre soluţionarea cauzei în instanţă, în conformitate cu legislaţia română.

Vanzatorul este exclus de orice răspundere pentru pierderi, costuri, procese, pretenţii sau cheltuieli în situaţia în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor şi condiţiilor.

11. Dispoziţii finale

Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum şi ale oricăror informaţii ce ţin de structura sau conţinutul Site-ului fără o notificare trimisă în prealabil Utilizatorilor.

Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a introduce, sub prevederile legislaţiei în vigoare, bannere publicitare şi de orice natură, precum şi legături către orice pagină a Site-urilor, cât şi spre paginile unor site-uri partenere.

Vanzatorul nu va fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe Sitedin orice cauza, inclusiv cele legate de modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul Site-ului.