INFORMATII PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SC Clessidra Trade SRL va prelucra datele tale în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 (in continuare Regulamentul). Prin acest document vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, prin site-ul nostru web.

 1. Despre noi
 2. Ce sunt datele personale?
 3. Datele personale colectate si modul de prelucrare
 4. Durata pastrarii datelor personale
 5. Cui punem la dispozitie datele colectate
 6. Când transferăm datele tale în afara spațiului Uniunii Europene sau SEE?
 7. Masuri de securitate
 8. Drepturile și opțiunile tale în privința datelor pe care le colectam

1. Despre noi

SC Clessidra Trade SRL, persoana juridica inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J38/385/2015 si cod unic de inregistrare fiscala RO34748058 este operatorul datelor cu caracter personal colectate in scopul furnizarii, prin intermediul magazinului online, de produse de imbracaminte si modelare corporala.

Ne puteti contacta la:

Adresa: Ramnicu Valcea, str. Maior Georgescu nr.4, jud. Valcea

Telefon: 0730612141 sau 0752094324

Email: contact@clessidra.ro

2. Ce sunt datele personale?

Datele personale sunt orice date sau informații care identifica direct o persoana (ex: numele, prenumele) sau indirect (adresa IP, identificatori online, etc. care pot fi in anumite conditii asociate unei persoane).

3. Datele personale colectate si modul de prelucrare

SC Clessidra Trade SRL colecteaza datele personale doar in conditiile art. 6 alin.1 lit.a), b), c) si f) din Regulament, respectiv datele necesare executarii contractului (livrarii produselor comandate) sau cele necesare în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o parte terță, cu excepția cazului în care prevalează interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate.

In acest scop colectam si procesam:

 • Nume și prenume;
 • Adresă de e-mail si adresa de livrare
 • Numărul de telefon;
 • Informații despre produsele achiziționate;
 • Gradul de utilizare și activitățile tale pe site;
 • Interese și preferințe legate de produsele noastre.

Numele, prenumele, adresa de email, telefonul si adresa de livrare le colectam in temeiul art. 6 alin.1 lit.b) din regulament, in situatia in care decideti sa achizitionati un produs si in scopul livrarii acestuia.

In situatia in care plata se face prin card bancar, datele despre cardul tau nu ne sunt accesibile, urmand a fi colectate si prelucrate direct de procesatorul de plati EuPlatesc.ro, conform propriilor politici de prelucrare, accesibile la acest link (se deschide in fereastra noua).

Suplimentar, in cazul in care doriti returnarea produsului va vom solicita contul bancar IBAN, acesta fiindu-ne necesar pentru restituirea contravalorii produsului returnat.

Utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată (Facebook Pixel). Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook putem masura eficienta campaniilor noastre de publicitate. Datele colectate de Facebook prin intermediul Facebook Pixel servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook si nu sunt suficiente pentru a determina in concret identitatea persoanei.

De asemenea, in acelasi scop statistic utilizam Google Analytics, datele colectate prin intermediul acestei aplicatii fiind anonimizate inclusiv la nivel IP si servind exclusiv in scop statistic (masurarea numarului de vizitatori), nefiind apte a identifica persoana din spatele datelor generate.

In temeiul art. 6 alin.1 lit.f) din regulament (existenta unui interes legitim), infrastructura pe care functioneaza site-ul colecteaza adresa IP si caracteristicile browserului utilizat, aceste date fiind necesare in scopul asigurarii securitatii site-ului, prevenirii acceselor neautorizate si a fraudei informatice si a mentenantei securitatii platformei. In acelasi temei vom prelucra datele personale oferite de dvs. in situatia in care aceasta este necesar pentru apararea drepturilor în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau pentru protejarea interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate.

Vom prelucra de asemenea datele tale personale (nume, prenume, adresa de livrare) pentru intocmirea situatiilor financiare anuale, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale, temeiul prelucrarii fiind in acest caz art. 6 alin.1 lit.c) din regulament, respectiv pentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă.

In situatia in care va exprimati direct consimtamantul la finalizarea comenzii, vom prelucra adresa dvs. de email si in scopul marketingului direct, prin informari tip newsletter.

4. Durata pastrarii datelor

Vom prelucra datele cu caracter personal doar pentru perioada necesara executarii contractului si a respectarii obligatiilor legale ce ne revin, respectiv:

 • pe perioada de care avem nevoie de datele dvs. pentru a-ți oferi produsele solicitate și a ne îndeplini obligațiile față de dvs.;
 • in situatia in care ati creat un cont de client, vom păstra datele pe care ni le-ati furnizat pe timpul cat acest cont este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi, cu trimiterea unei notificari prealabile stergerii datelor;
 • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu termenele de prescriptie pentru actiunile in justitie, sau termenele stabilite de legislatia fiscala si contabila).
 • La solicitarea expresa, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

5. Cui punem la dispozitie datele colectate

In scopul livrarii produselor vom pune la dispozitie numele, prenumele, telefonul si adresa de livrare curierului rapid cu care efectuam livrarea si procesatorului de plati cu card bancar, in situatia in care se utilizeaza aceasta metoda de plata.

6. Când transferăm datele tale în afara spațiului Uniunii Europene sau SEE?

Nu transferam datele tale personale in afara spatiului U.E.

7. Masuri de securitate

SC Clessidra Trade SRL implementeaza in mod curent toate măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele tale personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

8. Drepturile și opțiunile tale în privința datelor pe care le colectam

Aveti următoarele posibilități bazate pe tehnologiile aflate dispoziție:

 • poți gestiona din contul de client accesarea, rectificarea sau ștergerea directă a unor datele disponibile în contul tău de client;
 • vei putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările site-ului sau poți alege să modifici setările browser-ului pe care îl folosești astfel încât să restricționezi urmărirea de către cookie-uri a comportamentului tău în site.
 • platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.

Regulamentul iti ofera in plus, în calitate de persoană vizată, drepturile descrise mai jos. Înainte de a da curs oricărei solicitări privind drepturile tale, ne vom asigura că ești titularul datelor cu privire la care alegi să îți exerciți aceste drepturi, iar pentru acest scop îți putem solicita unele informații/date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. Corespondența pe care o vom purta cu tine o vom putea păstra pentru a asigura că ținem evidența solicitărilor și și răspunsurilor privind drepturile tale:

 • Dreptul de a fi informat. Ai dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele tale, inclusiv detalii privind drepturile tale, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele tale sunt incluse și în această Politică.
 • Dreptul de acces la date. Ai dreptul de a accesa datele pe care le prelucrăm despre tine, fără a percepe vreun fel de taxă la primele furnizări de date. Dacă vei avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea percepe o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate și nejustificate.

Pentru a-ți exercita dreptul de acces, ne poți trimite solicitarea ta prin email la contact@clessidra.ro

 • Dreptul la rectificarea datelor. În cazul în care identifici că datele tale pe care le prelucrăm sunt incorecte, incomplete sau inexacte ne poți trimite o solicitare de rectificare la aceeasi adresa de email
 • Dreptul de a te opune marketing-ului direct. Te poți opune oricând și dezabona la comunicările noastre de marketing direct, prin linkul pus la dispozitie in corpul fiecarui mesaj de acest tip sau printr-o solicitare expresa la adresa de email de mai sus.
 • Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim. Te poți opune în orice moment oricărei prelucrări de date atunci când la o astfel de prelucrare se bazeaza pe interesul legitim, prin trasmiterea unei solicitari la adresa de email de mai sus.
 • Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Ai dreptul de a ne solicita ștergerea datelor tale atunci cand: datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior; îți retragi consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele tale și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare; te opui prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în scop de marketing direct, te opui prelucrării datelor bazat pe interesul legitim care nu prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților oferite de regulament; datele personale sunt prelucrate contrar legii;
 • Dreptul de a restricționa prelucrarea. Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor atunci cand: exactitatea datelor este contestată pentru o perioadă care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea datelor este nelegala insa va opuneti ștergerii datelor și soliciati restricționarea prelucrării acestor date; nu mai avem nevoie de datele tale, dar acestea sunt solicitate de dvs. pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale; in cazul ridicarii unor obiecții cu privire la prelucrarea datelor bazată pe interesul legitim, în urma verificării proportionalitatii dintre interesul legitim al operatorului si drepturile persoanei vizate.
 • Dreptul de portabilitate. Aveti dreptul transferului datelor tale: către tine sau către un alt operator indicat de tine. Poți exercita acest drept prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: contact@clessidra.ro. Va vom comunica datele solicitate conform intr-un format structurat și care permite reutilizarea acestora.

 • Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere. Aveti dreptul depunerii unei plângeri catre Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („A.N.S.P.D.C.P.”) asupra modului în care noi prelucrăm datele personale. In situatia in care identificati o situatie pe care o considerati ca fiind contrara regulamentului, va asiguram ca aceasta este neintentionata existand intotdeauna disponibilitatea noastra de a o remedia pe cale amiabila.

Pentru orice nelamuriri sau solicitari ne puteti contacta la datele de contact mentionate in preambulul prezentei.

Prezenta politica de prelucrare a fost actualizata la 25.05.2018, putand suferi modificari in functie de evolutia interpretarilor date regulamentului de autoritatile competente sau de eventualele modificari pe care le va suferi in viitor.